Parkinformatie Burgers' Zoo

Wat kan ik vinden op deze pagina?

Burgers' Zoo is een heerlijk dierenpaleis dat zich inzet voor duurzaamheid en natuurbehoud. Burgers' Zoo is verdeeld over verschillende gebieden geinspireerd door de verschillende leefgebieden van veel diersoorten. Op deze pagina vind je waar je welke dieren kunt vinden en welke gebieden er nagebootst worden in Burgers' Zoo. Wil jij overigens ook met hoge korting naar Burgers' Zoo? Bekijk dan onze frontpage of bekijk hieronder het aanbod van kortingen en aanbiedingsacties.

Hoge korting op Burgers Zoo

Burgers' park en de andere themagebieden

Zoals je wellicht zult weten is Burgers Zoo onderverdeeld in verschillende werelden en gebieden vergelijkbaar met de verschillende klimaten van de aarde. Als je Burgers Zoo binnen komt betreed je het gebied van zestig zwartvoet pinguïns die de Burgers' park huisvest. Burgers' park heeft een relatief normaal klimaat zonder extreme temperaturen of vochtigheidsgraad. In dit gedeelte van Burgers Zoo vind je de volgende dieren:


 • - Pinguïns
 • - Chimpansees
 • - Andere soorten aapjes
 • - de flamingo
 • - stokstaartjes
 • - Gorilla's
 • - Olifanten
 • - Panters
Hoge korting op Burgers Zoo

Burgers' safari

De naam van deze bijzondere plek in Burgers Zoo spreekt al aardig tot de verbeelding. Eventjes waan je je in hartje Afrika op gortdroog land tussen alle wilde dieren. En daar hoef je dus niet eens voor met het vliegtuig een peperdure safari reis voor de reserveren! Achter de diervriendelijke barrières kun je op je gemakje genieten van alle dieren die bij een safari tevoorschijn kunnen komen. De wereld van de safari in Burgers Zoo word gekenmerkt door savanne en steppe klimaat en gronden met bijhorende wilde dieren als leeuwen, cheeta's, zebra's en giraffen. Met een beetje geluk laat ook de lokale neushoorn zich zien bij een bezoek aan Burgers' Zoo.

Burgers' desert

De titel van dit stukje Burgers Zoo verraad het klimaat, namelijk kurk en kurk droog. Bovendien is de temperatuur niet vergelijkbaar met de gemiddelde temperatuur in Nederland. Burgers Zoo desert park geeft huisvesting aan verschillende reptielen en exotische diersoorten. Zo vind je in Burgers Zoo desert de kalkoengier, de wilde rode lynx en verschillende slangen. Dit stukje park is enorm leuk opgezet en geeft de bezoeker het gevoel tussen de rotsspleten van de woestijn te lopen. Wist je dat je ook kans hebt om een vogelspin of een hagedis tegen te komen en eventueel aan te raken? Wees gerust, de vogelspin of andere reptielen kunnen niet zomaar in je kleding kruipen. Burgers Zoo draagt altijd zorgvuldig voor de veiligheid van haar bezoekers en natuurlijk ook van de dieren.

Burgers' Mangrove

Ook de mangrove wordt door de directie en aannemer van het project in Burgers Zoo nagebootst. Helaas is dit gedeelte van het dierenpark nog in aanbouw en de verwachting is dat dit pas volgend jaar wordt opgeleverd. Het belooft het grootste overdekte mangrove van de hele wereld te worden! Er wordt volop gedacht aan de natuur want de mangrove wordt zoveel mogelijk energiezuinig gemaakt door Burgers Zoo. Zo zet het dierenpark zich in voor behoud van de mooie natuur en probeert het tevens bewustwording te creëren bij haar bezoekers. In de mangrove van Burgers Zoo vind je allerlei kwetsbare en mooie vlinders, dieren en diersoorten die je doorgaans niet in Nederland kunt tegenkomen. Er zal een veilige en vochtig klimaat heersen.

Burgers' Rimba

Wil je ook wel eens rondbanjeren in de rimboe? Dan is een bezoek aan Burgers Zoo en dan het thema Burgers Rimba dé plek om te beginnen. Je hoeft er niet een lange reis voor af te leggen, je hebt geen inentingen nodig, je bent volledig veilig en toch kun je de sfeer proeven van de exotische jungle. Dat is wat Burgers Zoo voor jou en je familie kan betekenen. In de Burgers' Rimba kun je een tijger tegen het lijf lopen of andere jungle dieren als;

 • - zwijnshert
 • - watervaraan
 • - laponder
 • - banteng
 • - maleise beer
 • - netpython

Vrees niet als je van veel dieren nog nooit gehoord hebt, Burgers Zoo zorgt via verschillende informatiezuilen voor de nodige uitleg over de dieren waaronder het leefgebied, of ze hernivoor/carnivoor zijn, wat hun vijanden zijn en nog veel meer. Zo kom je na een bezoek aan Burgers Zoo, met een hoofd vol indrukken, grappige momenten en een bak met informatie na een fantastische dag, volledig tevreden thuis.

Burgers' Bush

Dit gedeelte van Burgers Zoo staat in het teken van het tropische regenwoud, een gebied van de wereld dat ernstig wordt bedreigd door ontbossing en klimaatverandering. Het is er vochtig, er is veel te horen en de temperatuur is hoog. De dichte bebossing maakt het doorgaans lastig om door te komen maar gelukkig heeft Burgers Zoo gezorgd voor goede wandelpaden en volledig zicht op de meest exotische jungle dieren. In dit gebied vind je onder andere de aardvarken, kleinklauwotter en de zeekoe.

Burgers' Ocean

Tot slot is de oceaan nagebootst door de beheerders van Burgers Zoo met een fantastische aquarium. Het herbergt de mooiste koraalriffen en de prachtigste vissen. Verschillende duikers zorgen wekelijks voor glanzende ruiten zodat de bezoekers van Burgers Zoo het beste zicht hebben op de inhoud van de watertanks. In Burgers' ocean bevindt zich het grootste koraalrif binnen een aquarium van de hele wereld! Een primeur van Hollandse bodem al zeggen we het zelf. Spannend is het wel hoor, met al die haaien, koraalduivels en roggen om je heen zwemmend.